Οι ψευτοπροφήτες

ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί Χριστιανοί,

«Προσέχετε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε είσί λύκοι άρπαγες.» (Ματθ.ζ’.15).

Δυστυχώς τα λόγια του Χριστού επαληθεύθησαν. Εμφανίσθηκαν από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού ψευτοδιδάσκαλοι, που αλλοίωναν την διδασκαλία του Χρίστου καί δημιούργησαν τις αιρέσεις.

Σήμερα 2000 χρόνια μετά, στον αιώνα των φώτων, πολύ σκοτάδι εξακολουθεί να επικρατεί στην κοινωνία μας. Η Ζ’ Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών καί Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων καί παραθρησκείας (1995) μας παρέδωσε τον κατάλογο των γνωστών αιρέσεων, που δρουν σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για 423 γνωστές αιρέσεις καί παραχριστιανικές ομάδες, αριθμός εφιαλτικός για τα δεδομένα της χώρας μας, που δρούν ασκώντας προσηλυτισμό σε κάθε περιοχή της πατρίδος μας.

Αξίζει να επισημάνουμε το ασυμβίβαστο να είναι κάποιος μέλος αυτών των αιρέσεων και ταυτόχρονα να μετέχει στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Τονίζουμε το απαράδεκτο προπαγανδιστικό μέσο, που παρατηρείται σε κάποιες εξ αυτών να επιτρέπουν στα μέλη τους να ζουν «φαινομενικά» κοντά στην Εκκλησία καί να παρίστανται ως ανάδοχοι σε Μυστήρια παγιδεύοντας έτσι τους αδελφούς μας.

 Η Ιερά Μητρόπολη μας – μέσα από τις ενορίες – αγρυπνά, αγωνίζεται με ευπρέπεια, πίστη καί θάρρος κατά των εχθρών του Χριστού συνεχίζοντας το έργο των Αποστόλων καί των Πατέρων μας. Στην προσπάθεια αυτή, η ενορία μας, ευαισθητοποιημένη από τά συμβαίνοντα γύρω μας από άπειρη αγάπη προς το ποίμνιο της επανεκδίδει βελτιωμένο το παρόν τεύχος προς ενημέρωση των πιστών της.

1. Αγαπούμε όλους τους ανθρώπους, ως εικόνες Θεού, ακόμα καί τους αιρετικούς χωρίς την αίρεση τους. Δεν δεχόμαστε να μας διδάξουν την πλάνη τους ή να μας μιλήσουν για το Θεό άνθρωποι, που πληγώνουν καθημερινά το Χριστό με τη διδασκαλία τους, αλλοιώνοντας την αλήθεια Του, εξυπηρετώντας συνήθως προσωπικά τους συμφέροντα, οδηγώντας τα θύματα τους στην απώλεια.

2.Δεν συμμετέχουμε σε συναθροίσεις ή εκδηλώσεις των ανεξαρτήτως περιεχομένου, διότι με την παρουσία μας και μόνο τους στηρίζουμε, αλλά καί οι ίδιοικινδυνεύουμε να μπλεχθούμε στα πλοκάμια τους.

3.Δεν δεχόμαστε υλική βοήθεια ή ψυχολογική υποστήριξη, όταν γνωρίζουμε ότι προέρχεται από αιρετικές παρασυναγωγές. Ουσιαστικά μας προσφέρουν τα τριάκοντα αργύρια, για να μας παρασύρουν εν ονόματι του δικού τους «Χριστού» στην προδοσία του μόνου αληθινού Χριστού.

4. Η Αγία Γραφή, που έχουν στα χέρια τους, είναι παραποιημένη. Προσοχή. Διδάσκουν «άλλο» Ευαγγέλιο. Να μη βάζουμε στο σπίτι μας Αγία Γραφή, που δεν έχει την επικύρωση της Εκκλησίας.

 5. Δεν μένουμε αδιάφοροι για τυχόν αδελφούς μας, που  έχουν παρασυρθεί. Τους μεταδίδουμε την καλή μας ανησυχία και τους υπενθυμίζουμε τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «…αν ένας άνθρωπος με υβρίσει, αν σκοτώσει τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου ή αν μου βγάλει το μάτι, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Αν όμως μου υβρίσει το Χριστό καί την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

 6. Να μελετούμε την Αγία Γραφή και να την ερμηνεύουμε όπως μας δίδαξαν οι Άγιοι καί η Εκκλησία μας, η οποία κατέχει όλη την Αλήθεια της Πίστεως μας, την διατηρεί καί θα την διατηρεί αναλλοίωτη εις τους αιώνας. Οι αιρετικοί παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή έχοντας ως οδηγό το πεπερασμένο του ανθρώπινου νου καί τα πάθη τους.

 7. Αγαπητοί γονείς, αν δείτε μια ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας π.χ απότομη στροφή προς την υγιεινή διατροφή, τη συμμετοχή του σε σεμινάρια αυτογνωσίας… πρέπει να ανησυχήσετε. Μέσα από πολύ όμορφα πράγματα, που υπάρχουν γύρω μας, ακόμη καί από κάποιες μορφές του αθλητισμού,  μπορεί να υπάρχει μια καλοστημένη παγίδα.

8. Επί τη ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων του 2004, έχει ήδη αρχίσει από τις νεοειδωλολατρικές ομάδες προσπάθεια επαναβίωσης των θεών του Ολύμπου καί της λατρείας αυτών. Πρεσβεύουμε ότι είναί μεγάλη παρακμή για τον πολιτισμό μας καί προσβολή για μάς, που ανήκουμε στο σώμα του Χριστού, η εμφάνιση καί μόνο τέτοιων ομάδων.

9. Προσευχόμαστε ως Εκκλησία θερμά για την επιστροφή των πλανεμένων αδελφών, να τους φωτίσει ο Θεός να μετανοήσουν καί να επισυναχθούν στη μία Αγία καθολική καί Αποστολική Εκκλησία μας.

 10. Τέλος να επισημάνουμε ότι όλες οι αιρέσεις προέρχονται εκ του Σατανά και όλες οδηγούν τα μέλη τους σ’ αυτόν. Όλες στην ουσία τους είναί μια σατανολα-τρεία, της οποίας τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια έχουν «παγώσει» την κοινή γνώμη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Στην περιοχή   μας   εκπέμπει  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ σταθμός, που φέρει το παραπλανητικό σήμα «Χριστιανικό Ραδιόφωνο της Μεσσηνίας» στη συχνότητα 91,7 F.Μ.

ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλοφορούν αιρετικά περιοδικά, που δεν έχουν θέση στα χέρια καί στα σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών. Αν έρθει στα χέρια σας περιοδικό, εφημερίδα ή έντυπο άγνωστης καί ύποπτης προέλευσης, να απευθυνθείτε στον ιερέα της ενορία σας, για να σας εξηγήσει από πού προέρχεται. Στις σελίδες του μπορεί να κρύβεται η σωτηρία αν το περιοδικό είναί ορθοδόξου πίστεως, ή η απώλεια αν διατυπώνει αιρετικές σκέψεις καί απόψεις.